SMC School BKK på Ring Knutstorp

Igår var jag och jolt på utbildning på Ring Knutstorp. SMC Skåne anordnar både KNIX (gocartbana) och BKK (storbana) kurser där man får lära sig köra båge. De lär ut blick, motstyrning, gaskontroll, sittställning, spårval och en massa annat matnyttigt vi MC förare har stor nytta av. Du lär dig dessutom din egen båge och hur den beter sig och dess begränsningar.

Det handlar inte om att köra racing, det handlar om att bli mer medveten om hur din motorcykel fungerar och beter sig på vägen och att lära sig alla de tekniker som gör din körning säkrare. Genom att du vet hur din båge beter sig och hur du ska bete dig så skapar du större marginaler och det kan innebäre skillnaden mellan liv och död i en allvarlig situation ute på vägarna.

Under körningen igår så passade jag på att spela in ett par filmer med klubbens nyligen inköpta mini-kameror. Dessa återfinns på mitt YouTube konto. Jolt hade med sig en GoPro och här är en liten film från den.

Jag rekommenderar starkt att alla som kör MC går en eller flera kurser hos SMC. Du kommer inte att ångra dig.

Comments are closed.